Werkplaats voor houtbewerking

Stefan Giesen

Sedert 1984 ben ik actief als ambachtelijk houtbewerker voor klanten in de grensregio Düsseldorf, Venlo, Nijmegen. In de werkplaats bouwen we trappen, ramen, deuren en allerlei meubels. Verder voorzien we diverse winkelketens en andere bedrijven door heel Europa van een strak interieur.

Momenteel ben ik intensief bezig met het bouwen van een ecologisch duurzaam en mobiel Tiny house, geschikt voor een autarkisch zelfbestaan. Een prototype. Het volmaakte product zal medio 2020 klaar zijn voor verkoop op de markt.

 

Werkervaring.

Betrouwbaar.

Duurzaam.

In den Beginnen

In de zomer van 2018 ben ik op het idee gekomen om een mobiel Tiny House te bouwen. Maar wat waren mijn motieven in de eerste plaats?

Mijn zoon Jannis heeft voor zijn studie in verschillende Europese steden gewoond. Te weten in Nijmegen, Helsinki, Wageningen en Brighton. Met iedere verhuizing kwam de lastige en onontkoombare zoektocht naar een betaalbare woning. Huurprijzen rond de 1000 euro per maand waren geen uitzondering, en dat voor kamers van soms nog geen 8 vierkante meter.

Dit alles zonder de kosten van de verhuizing en het interieur meegerekend. Toen viel bij mij het kwartje. Dat moet anders kunnen! Ik dacht terug aan de periode waarin ik zelf mijn opleiding houtbewerking volgde in Ahaus. Destijds woonde ik in een zelf omgebouwde bouwkeet/pipowagen op een boeren akker. Het was betaalbaar en knus, maar qua duurzaamheid-, veiligheid- en luxestandaarden niet meer van deze tijd. Toen ben ik met het betreffende concept gekomen. Een oplossing voor de krapte op de woningmarkt die duurzaam, autarkisch en bovendien betaalbaar is.

Begin 2020 ben ik van plan om het eerste Tiny-House, dat als prototype zal dienen, af te ronden. Onderstaand vindt u meer details en interessante weetjes over de bouwfase van dit prototype. Kunt u geen genoeg krijgen van dit spannende project, volg dan ons Instagramkanaal!

Zelfvoorziening

Het Tiny House kan volledig autarkisch worden bewoond. Dat wil zeggen, het is met onze Tiny Houses mogelijk om zelfvoorzienend te leven.

De door de zonnepanelen gewonnen stroom wordt in met krachtige accu’s opgeslagen.

Daarnaast zijn er ook riante drink- en grijswatertanks aanwezig.

De kookplaat kan zowel elektrisch als met gas bediend worden. Wat betreft de ijskast staat deze keuze eveneens vrij.

Een sfeervolle houtkachel staat garant voor een aangename huistemperatuur zonder hoge stookkosten, zelfs in de koudste wintermaanden.

Alsmede de warmwatervoorziening in de keuken en douche loopt de CV in het huidige prototype op LPG.

Bovendien kan het Tiny House eenvoudig worden voorzien van stroom en (grijs)water aansluitingen op campingplaatsen en dergelijken.

k

Vakkundig

Het ontwerp van het Tiny House is getekend door Louis Toebosch, een ervaren architect uit Venlo.

De RDW heeft het Tiny House uitvoerig gekeurd op veiligheid. Het woonparadijs op wielen is meet haar Nederlands kenteken gerechtigd op vrijwel alle Europese wegen.

Er heeft ook een schoorsteeninspectie door de districtsschoorsteenveger plaatsgevonden.

Een lokale dakdekkersfirma heeft het complete dak uit zink gemaakt. Daarnaast hebben zij de het risico op woningbrand tot een minimum gebracht door de vloeren en wanden rondom de kachel te voorzien van sfeervol en brandwerend koper.

Het elektriciteit netwerk in combinatie met de zonnepanelen is door een gespecialiseerd Electro bedrijf aangelegd.

Tot slot zijn ook gas en (grijs)waterleidingen uitbesteed aan erkend bedrijf dat gespecialiseerd is in camper en caravan onderhoud.

Ecologisch

Voor mij als timmerman kwam natuurlijk alleen veel natuurlijk massief hout in het geding.

Het frame, het studframe en de dakconstructie met het dakraam zijn gemaakt van balken in vurenhout en sparrenhout.

De buitenplanken zijn gemaakt van lariks, de vloer is gemaakt van massieve essenhouten planken.

Mobiel

Het chassis van de woning is gecertificeerd om met een gewicht tot 7.5 ton op alle Europese snelwegen te worden vervoerd met een snelheid tot 80 kilometer per uur. Het Tiny House kan dus van het een op het andere moment worden vervoerd, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het leegruimen van de woning. Spoedig transport van A naar B is dus geen enkel probleem.

Uiteraard ben ik in overeenstemming met u bereid om het vervoer van het Tiny House op me te nemen. Een geschikt trekvoertuig met bijbehorend gereedschap staan reeds beschikbaar.

Portfolio

P

Meubels

Ik maak meubels van de klassieke – tot de moderne stijl, individueel volgens de wensen van de klant, met behulp van de meest uiteenlopende materialen.

P

Raam en Turen

Ik maak allerlei soorten ramen, deuren, luiken en voordeuren, ook voor speciale eisen, zoals geluidsisolatie, monumentenzorg of inbraakwerende elementen.

“De montage werd punctueel en geheel volgens afspraken uitgevoerd. Kwaliteit en professionaliteit staan bij de heer Giesen hoog in het vaandel.

Max Muster

Manager, Freiburg

De werkzaamheden werden strak, gedetailleerd en met ogenschijnlijke eenvoud volbracht. Je merkt dat het een echte ambachtelijke vakman betreft.

Erika Muster

Architecte, Venlo

Stefans professionaliteit blijkt niet alleen uit de arbeid die hij levert, maar ook uit zijn flexibiliteit en vindingrijke oplossingen.

Lotta Muster

Tandarts, Kempen

“Al in een vroeg stadium waren wij onder de indruk van het belang dat Stefan hecht aan een duurzame en milieubewuste werkwijze.”

Eva Muster

Privaat Huishouden, Düsseldorf

Laten we samen
de wereld duurzaam veranderen!